Turks Brood

 


Ingrediënten

500 gr bloem

300 gr water

7 gr gist (instant)

20 gr olijfolie

9 gr zout

Voor afwerking

1 eigeel

Sesamzaadjes en eventueel kruiden


Poolish 

140 gr bloem

140 gr water

1 gr gist 

Meng dit alles tot homogeen papje, dek af en laat deze ongeveer 12 u rusten op kamertemperatuur. 


Deeg

360 gr bloem 

160 gr water

6 gr gist

20 gr olijfolie

9 gr zout

Poolish


Bereiding

Breng het water 160 gr in kom en voeg daarbij de 360 gr bloem en 6 gr gist.

Begin lichtjes te kneden.

Voeg nu de poolish erbij en als deeg begint te kneden zout (9 gr) toevoegen.

Eerst trage stand tot vorming bol dan vlugger dit een 15 tal min. in totaal. Vliestest


Neem het deeg, bol op en verdeel in 2 gelijke porties, dek af en zet weg (30 min)





Doe dit nog eenmaal.

Bestrooi werkvlak met wat griesmeel en leg het gerezen deeg erop, druk deze nu plat vanuit het midden naar de rand toe. (Ik gebruik hiervoor pizzavorm uit gemak).


Geef vorm door met toppen van vingers langs de boord deeg in te drukken, gebruik dan deeg schraper en maak ruitjesvorm door deze in gekruiste lijnen in te duwen.



Zet afgedekt weg en laat rijzen tot verdubbeling volume.

Bestrijk nu het deeg met wat eigeel gemengd met wat water, doe er de (eventueel geroosterde) sesamzaamzaadjes op.



Maak wat stoom in de oven en zet er het deeg in.

Bak af boven/onder 200° een 18 tal min ( volgens oven

Laat afkoelen.

Tip : deeg kan je op smaak brengen door eventueel knoflookpoeder en Italiaanse kruiden bij te voegen.


Afiyet olsun / Smakelijk

Reacties

Eddy zei…
Beste deeg ooit voor Turks brood

Populaire posts van deze blog

Pistolet /Puntjes

Frangipanebrood

baguette