Pistolet /Puntjes


 



Ingrediënten

500 gr bloem

290 gr water

7 gr gist (instant)

9 gr zout 

(15 gr vetstof)


Bewerking

basispoolish ( 200 gr water 200 gr bloem 1 gr gist (instant))

Doe bij de poolish  enkel 300 gr bloem en 50 gr water. 

Kneden op stand 1 en geleidelijk nog 40 gr water bijvoegen.

Kneed in totaal 1 à max 2 min tot ruw deeg.

Laat deze nu 40 min afgedekt staan (autolyse)



Neem terug het deeg en doe nu 6 gr gist,  zout (en vetstof) erbij.

Kneed 6 tot 10 min tot deeg loskomt van bodem (eventueel bloem bijvoegen).

Deeg uit de kom en laat deze 25 min afgedekt rusten.


Haal deeg uit de kom en strekken en vouwen 









 

Deeg terug 25 min afgedkt rust.

Leg deeg nu op werkblad bestoven met bloem en weeg af af in porties 70-80 gr.



Vervolgens de porties strekken en vouwen







 en lichtjes opbollen.


Na 5 min bolletjes terug opbollen en op bakpaier leggen.




Afgedekt wegzetten en laten verdubbelen in volume.



Eventueel pistolets inkerven met scherp mes, in de oven stoppen en stoomshot (kan ook met plantenspuit aan zijkanten oven).

Afbakken in oven op 200° 15 á 20 min

Zet oven laatste 3 min op kier om het resterende vocht  te verwijderen.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Frangipanebrood

Rozijnenbrood