Frangipanebrood



 Ingrediënten

650 gr bloem
140gr water
140gr melk
50 gr ongezouten boter
50 gr suiker
2 eieren (waarvan 1 voor afwerking)
8 gr zout
1á2 flesjes amandelessence (volgens smaak)
50 gr amandelmeel


Poolish

140 gr bloem
140 gr water
0.5 tot 1 gist (instant)

Doe alles in kom en alles goed mengen tot gladde massa en zet dit afgedekt weg voor een 12 tal uur.



Frangipane

50 gr amandelmeel
50 gr suiker
50 gr boter ongezouten
1 (of 2 naar eigen smaak) flesje(s) amandelessence

Doe dit alles in een kom en maak er een glad beslag van.



Deeg

510 gr bloem
140 gr melk
1 ei
6 gr gist (=rest zakje van 7gr instant)
8 gr zout

Neem de bloem doe daar de poolish bij en gelijdelijk de melk en begin met kneden op lage stand.
Doe er de frangipane bij in verschillende porties (zodat het deeg het gemakkelijk opneemt) en op het laatst het zout.
Bij vorming deeg stand kneder hoger zetten, desnoods wat bloem of melk bijvoegen (afhankelijk soort bloem) en kneden tot homogene massa. Vliestest
Eerste maal rekken en trekken, opbollen en wegzetten voor eerste rijstijd van 20 tot 30 min.






Doe deze bewerking nog 1 maal en laat terug 20 tot 30 min rusten op dezelfde manier.

Neem terug het deeg en snij 1/4 af voor vorming netje indien gewenst. Het overige deeg mooi opbollen en opzij leggen.
Tijd voor het netje.
Indien in bezit van toestel: rol deeg uit en leg deze over hele omvang toestel, leg het bovenste gedeelte toestel erop en druk deze mooi aan.
Leg het netje voorzichtig over het deeg en vorm deze mooi.









Leg het afgewerkte deeg weg tot deze verdubbeld is in volume
Verwarm de oven voor op 220°
Bestrijk het deeg met eigeel en wat melk en stop deze in de oven.
Zet oven op 200° voor een 15 tal minuten, dan op 180° voor een 20 tal minuten.
Controle gaarheid door middel van breinaald in brood te steken en te kijken bij uittrekken dat deze volledig deegvrij is, in dien Ja is deze goed gebakken.



Optioneel, laat afkoelen en bestrijken met wat bloemsuiker.



Smakelijk.
Indien tevreden of suggesties kan je via blog altijd een reactie achterlaten, waarvoor dank !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pistolet /Puntjes

baguette