Turks Brood
Ingrediënten
500 gr bloem
300 gr water
7 gr gist (instant)
20 gr olijfolie
9 gr zout
Voor afwerking
1 eigeel
Sesamzaadjes en eventueel kruiden
Poolish
140 gr bloem
140 gr water
1 gr gist
Meng dit alles tot homogeen papje, dek af en laat deze ongeveer 12 u rusten op kamertemperatuur.
Deeg
360 gr bloem
160 gr water
6 gr gist
20 gr olijfolie
9 gr zout
Poolish
Bereiding
Breng het water 160 gr in kom en voeg daarbij de 360 gr bloem en 6 gr gist.
Begin lichtjes te kneden.
Voeg nu de poolish erbij en als deeg begint te kneden zout (9 gr) toevoegen.
Eerst trage stand tot vorming bol dan vlugger dit een 15 tal min. in totaal. Vliestest
Neem het deeg, bol op en verdeel in 2 gelijke porties, dek af en zet weg (30 min)
Doe dit nog eenmaal.
Bestrooi werkvlak met wat griesmeel en leg het gerezen deeg erop, druk deze nu plat vanuit het midden naar de rand toe. (Ik gebruik hiervoor pizzavorm uit gemak).
Geef vorm door met toppen van vingers langs de boord deeg in te drukken, gebruik dan deeg schraper en maak ruitjesvorm door deze in gekruiste lijnen in te duwen.
Zet afgedekt weg en laat rijzen tot verdubbeling volume.
Bestrijk nu het deeg met wat eigeel gemengd met wat water, doe er de (eventueel geroosterde) sesamzaamzaadjes op.
Maak wat stoom in de oven en zet er het deeg in.
Bak af boven/onder 200° een 18 tal min ( volgens oven
Laat afkoelen.
Tip : deeg kan je op smaak brengen door eventueel knoflookpoeder en Italiaanse kruiden bij te voegen.
Afiyet olsun / Smakelijk
Reacties