Pain Authenthiek


 Ingrediënten

15gr volkorentarwedesemcultuur
485 gr meergranenbloem
310 gr water (afhankelijk bloemsoort)
8 gr zout

Stap 1 poolish

Neem 15gr desemcultuur doe deze in kom en meng eerst met 145 gr water en doe er geleidelijk 145 gr meergranenbloem bij en meng tot glad beslag.
Dek af en laat 12 u op kamertemperatuur rusten.

Stap 2

Neem de poolish en doe er 2/3 van de 180 gr water bij , nu de 180gr bloem begin lichtjes te mengen en voeg er geleidelijk het resterende water erbij.
Meng ongeveer 1 minuut en laat 20' afgedekt rusten. (autolyse)

Stap 3 
Neem terug het deeg en voeg er nu het zout (8gr) bij, meng 8 tot 10' door.

Leg deeg weg voor 50'

Nu eerste maal stretch & fold ( video you tube)

Terug 50' rust 

Tweede maal stretch & fold

Nogmaals 50' rust

Deeg nu vormen en in rijsmand  of kom leggen ( ondersteboven) en eindrijs 2,30 u

Oven voorverwarmen met schoteltje voor water onderaan 

Deeg insnijden.

Bakken op 230° gedurende 45' met water in schoteltje (stoomvorming)

Laatste 5' oven op kier zetten

Laat brood afkoelen en smakelijk😋



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pistolet /Puntjes

Frangipanebrood

baguette