Petit Pain Maison




Ingrediënten 

500 gr bloem 

300 gr water 

5 gr instant gist 

8 gr zout 



Meng de bloem met gist en doe er het water gelijdelijk bij daarna het zout.

Kneed eerst op trage stand een 3 tal min daarna een 7 tal minuten op hogere stand tot homogene deeg.

Doe nu het deeg in een afgesloten box en zet deze een 12 tal uur op koele plaats.



Neem het deeg en stort deze op werkvlak en verdeel in porties van +/- 80 gr (= 10stuks).





Bol deze op en laat een 15 min afgedekt rijzen.



Neem nu een bolletje en trek deze uit al lichtjes schudden tussen beide handen tot langwerpige vorm.




Leg deze op werkvlak, vouw dicht van boven naar onder en duw de naadkant goed dicht.

Rol deze nu op tot sandwichvorm op een goed bebloemd vlak en leg ze op bakpapier ( mooi tegen elkaar met opgeplooid bakpapier en laat rijzen tot verdubbeling volume.



Verwarm oven met schoteltje  voor stoom op 230° , snij de broodjes in met les aan zijkant net voor het in de oven stoppen.

Stel de oven nu in op 230° ,stop nu de broodjes in de en giet water in schoteltje en besproei de broodje met water dmv plantenspuit.

Bak af een 15 min, verwijder schoteltje en oven op kier en bak verder tot deze mooi bruin worden.

Laat de gebakken broodjes nu afkoelen op rooster.






Smakelijk!!!!










Reacties

Populaire posts van deze blog

Pistolet /Puntjes

Frangipanebrood

baguette