Hamburgerbroodjes
Ingrediënten
500gr bloem
240gr melk ( koud )
7gr gist (instant)
2 eieren
50gr vetstof
9gr zout
25gr mascarpone ( tip bakkerij Cloedt, Brugge)
(eventueel tot 50gr suiker voor zoete Amerikaanse broodjes)
Sesamzaadjes (lichtjes roosteren in pan)
Poolish
200gr bloem
200gr melk
1 tot 3gr gist (rijstijd 12 en 4u)
Alles goed mengen in kom tot papje en bedekt laten rijzen
Deeg
Deeg 300gr bloem af en doe daar resterende gist bij (tot totaal 7gr).
Voeg Poolish bij en begin langzaam te kneden, giet intussen rest melk bij (40gr).
Nu het ei, (eventueel suiker), vetstof en wat later het zout.
Kneed tot massa en voeg als laatste de mascarpone erbij en verhoog snelheid kneden tot je een glad deeg bekomt. (goede 10 tot 15 min zodat je een mooi vliesje kan trekken).
Stort deeg op werkblad en laat 5min rusten.
Bol op en zet deze 25min bedekt weg voor 1e rijs.
Neem het deeg en voer trek en strek uit en vorm deze op (methode enveloppe).
Leg terug bedekt weg voor 2e rijs. (25min)
Het deeg nu in porties verdelen van +/- 90 gr.
Bol deze op en laat 10min bedekt rusten.
Klop ondertussen ei op in 1e schoteltje en zet 2e schoteltje met sesamzaad klaar. Tip : zaadjes kan je mengen met bijpassende kruiden volgens smaak.
Neem nu de bolletjes en wrijf deze met kwast in met het ei en dop deze dan in het sesamzaad , leg op bakpapier weg.
Laat de bolletjes deeg 1u bedekt rijzen.
Duw de bolletjes tot ongeveer 1á2 cm plat en laat verder 3 tot 4u verder bedekt rijzen.
Verwarm oven voor op 220° en breng dan de broodjes in de oven.
Breng temperatuur naar 200° en bak ze af gedurende 12 tot 15 min.
Leg de broodjes op rooster voor afkoeling.
Succes en smakelijk


















Reacties