Burger bun
Ingrediënten
350gr tarwebloem
150gr volkorenmeel
200gr melk
40gr water
40gr room
7gr gist (instant)
2 eieren
15gr suiker
25gr koolzaadolie
Sesamzaad
8 gr zout
Poolish
200gr tarwebloem
200gr melk
1 tot 3gr gist (rijstijd 12u en 4u)
Alles mengen tot papje en bedekt wegzetten.
Deeg
Neem 150gr tarwebloem en 150gr volkorenmeel.
Doe er de resterende gist bij alsook de Poolish.
Begin langzaam te mengen en giet er het mengsel van 40gr water en 40gr room bij.
Zo ook het ei en de suiker.
Nu de olie en zout, voeg eventueel nog bloem bij afhankelijk bloemsoort .
Meng op hogere stand ( 10 min) tot homogene massa.
Stort het deeg op bebloemd werkblad en laat eventjes rusten.
Bol het deeg op en zet deze een 25min bedekt weg op warme plaats.
Intussen kan je de sesamzaadjes roosteren in hete pan (tot ze lichtjes bruin worden).
Neem terug het deeg en begin met rekken en strekken.
Vouw het deeg op wijze enveloppe, bol op en zet deze terug weg. (25min)
Verdeel het deeg in porties van 90 tot 100gr, bol deze op.
Laat 10min bedekt rusten (keukenhanddoek) en dompel ze in eigeel gemengd met water (2/3 -1/3) en duw de natte kant in de sesamzaadje
Leg de bolletjes weg op bakplaat (bedekt laten rijzen 25min). Druk deze plat tot dikte van 1 tot 1.5cm.
Laat verder rijzen tot verdubbeling volume.
Verwarm oven voor op 220° boven/onder warmte.
Stop alles in oven en zet deze op 200° en dit een 12tal min..
Laten afkoelen op rooster
Succes en smakelijk




Reacties