Tijgerbrood

Ingrediënten deeg 

500gr bloem 

290gr water 

7r gist (instant) 

20 gr vetstof 

9gr zout 


Ingrediënten tijgerpapje 

20gr paneermeel

10gr arachideolie

5 gr suiker

1gr gist 

Snuifje zout 

water hoeveelheid tot papje (afhankelijk soort paneermeel)



Poolish 

200gr bloem 

200gr water 

1 tot 3gr gist (afhankelijk rijstijd poolish 12 / 4 uur)



Deeg

Neem 300gr bloem doe er rest gist (tot totaal 7 gr) en poolish bij en 90gr water.

Begin te kneden op lage stand voor een 3 tal min.

Voeg nu vetstof en zout bij en kneed op hogere snelheid voor totaal een 10 tal min.

Eenmaal soepel deeg stort deze op werkblad en laat een 5 tal min rusten.

Bol deze nu op en laat het 25 min bedekt rusten.




Stort deze terug op werkblad en voer rekken en strekken uit en vouw deze terug (methode enveloppe) op


Leg terug weg voor 2de rijs, terug 25min.

Stort terug op werkblad terug vorige bewerking uitvoeren en opbollen.

Neem nu tijgerpapje en strijk het deeg in met papje door gebruik te maken van borsteltje.



Leg deeg eventueel in bakvorm en laat opnieuw rijzen tot verdubbelling volume.


Verwarm oven op 230° boven/onder en stop het deeg in oven, stel deze nu in op 220° en bak 30min.

Laat afkoelen op rooster.

Smakelijk 

🐯

















 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes