Tijgerbrood
Ingrediënten deeg
500gr bloem
290gr water
7r gist (instant)
20 gr vetstof
9gr zout
Ingrediënten tijgerpapje
20gr paneermeel
10gr arachideolie
5 gr suiker
1gr gist
Snuifje zout
water hoeveelheid tot papje (afhankelijk soort paneermeel)
Poolish
200gr bloem
200gr water
1 tot 3gr gist (afhankelijk rijstijd poolish 12 / 4 uur)
Deeg
Neem 300gr bloem doe er rest gist (tot totaal 7 gr) en poolish bij en 90gr water.
Begin te kneden op lage stand voor een 3 tal min.
Voeg nu vetstof en zout bij en kneed op hogere snelheid voor totaal een 10 tal min.
Eenmaal soepel deeg stort deze op werkblad en laat een 5 tal min rusten.
Bol deze nu op en laat het 25 min bedekt rusten.
Stort deze terug op werkblad en voer rekken en strekken uit en vouw deze terug (methode enveloppe) op
Leg terug weg voor 2de rijs, terug 25min.
Stort terug op werkblad terug vorige bewerking uitvoeren en opbollen.
Neem nu tijgerpapje en strijk het deeg in met papje door gebruik te maken van borsteltje.
Leg deeg eventueel in bakvorm en laat opnieuw rijzen tot verdubbelling volume.
Verwarm oven op 230° boven/onder en stop het deeg in oven, stel deze nu in op 220° en bak 30min.
Laat afkoelen op rooster.
Smakelijk
🐯












Reacties