Volkoren pistolets


Ingrediënten
 

300gr tarwebloem
300gr volkoren meel
350gr water
9gr instant gist
10gr vetstof
10gr zout

Bereiding

Poolish
240gr tarwebloem
240gr water
2gr gist
Alles goed mengen en afgedekt wegzetten voor  12 u




Deeg
Neem de poolish en voeg deze bij resterende bloem en 7gr gist. (60gr tarwe en 300gr volkoren.




Voeg daarbij 110gr water.
Begin nu langzaam te kneden.
Bij begin deegvorming 10gr verstof en als laatste de 10gr zout toevoegen.

Zet nu op snellere stand en kneed 10 min.

Haal deeg uit kom en laat deze nog een 10tal min rusten op werkvlak.


Bol deze nu op en stop in curverbox voor een rusttijd van 25min.


Haal deeg uit box en leg op werkvlak. Nu rekken en strekken en vouw op in enveloppevorm en bol terug lichtjes op.






  


 

Deeg terug in box voor 25 min.


Haal deze terug uit box en verdeel in porties van 80gr



Neem portie en terug rek en strek en opvouwen in enveloppevorm en stevig opbollen.







Laat 10min rusten onder doek.



Terug lichtjes opbollen nat maken en lichtjes in meel doppen.



Laten rusten onder met water besproeide box tot verdubbeling grootte (1 à 1.30.u)

Verwarm intussen de oven voor op boven/onderwarmte op 220°.

Na rijs deegbolletjes insnijden met scherp mes (Gillette)





Besproei met water, stop in oven en maak stoom aan dmv meeverwarmde schotel vb oude taartvorm en giet er +/-15cl water in 
Zet oven nu op 200° en bak ze 25min.
Zet oven laatste 5 min op kier.



Laat afkoelen op droge plaats en smakelijk!




















Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes