Pitabroodjes


 Ingrëdienten 

400 gr bloem

200 gr water 

5 gr gist (instant)

20 gr olie

5 gr zout 

(Tip: voor een zoetere smaak kan je nog 20 suiker toevoegen, heel lekker bij lookgerechten een beetje op zijn Amerikaans)


Bereiding 

Neem de bloem doe het water en de gist erbij.

Begin te langzaam te kneden (2 tal min) tot vastere massa en doe de olie erbij samen met zout.

Nu iets sneller kneden tot homogeen deeg (+/- 10 min) Deeg moet loskomen van kom anders wat bloem bijvoegen (volgens gebruikte bloemsoort)

Leg deeg op werkvlak en laat deze een 5 tal min rusten en bol deze op om dan 25 min bedekt te laten rusten.

Opgepast dit deeg mag zeker niet uitdrogen of korstvorming krijgen!!!



Curverbox is ideaal 

Terug deeg erbij nemen en strekken en rekken en ondertussen lucht lichtjes uitduwen met vingertoppen. 




Het deeg opbollen en terug wegzetten voor terug een 25 tal min.


Het deeg verdelen in 10 porties van elk +/- 60gr


Opbollen 


Laat deze terug een 5 tal min narijzen onder doek (opgepast mogen geen korstvorming krijgen.).

Maak in bol 2 drukpunten met deegrol en rol ze uit tot cirkel. Rol ze nog niet te dun en steeds wat bloem op werkvlak strooien zodat ze niet blijven kleven.




Verwarm intussen de oven op 250° met een omkeerde bakplaat (niet te hoog plaatsen zodat je gemakkelijk je pitta op de plaat kan schuiven)


Na het uitrollen neem je terug eerste en rol deze nu op maat (steeds beetje bloem gebruiken).




Leg deze door gebruik van spatel op de warme plaat en bak ze af binnen de 4 ā 5 min. En kijk intussen naar het schouwspel.



 





Smakelijk!!!!! 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes