Zachte bruine krentebroodjes



 Ingrediënten 

300 gr tarwemeel 

200 gr witte bloem 

7 gr instant gist 

260 gr water 

8 gr zout

120 gr krenten


Bereiding 

Poolish 

200 gr witte bloem  

200 gr water 

1 gr gist 

Alles goed mengen tot papje en afgedekt wegzetten (tot 12 u)



Deeg 

Neem de Poolish en doe deze samen met 6 gr gist en 300 gr tarwemeel en 60 gr water in mengkom

Kneed deze 3 min op lage stand.

Voeg er nu de vetstof bij en iets later het zout.

Zet de snelheid van de kneder hoger voor 7 min.

Deeg moet loskomen van kom, doe anders iets bloem bij.

Haal deeg uit kom en laat die een 5 tal min rusten.

Bol deze nu op en laat nogmaals 25 min afgedekt rusten.

Leg het deeg op werktafel en duw de lucht met de vingertoppen eruit.

Vervolgens het deeg trekken en strekken.

Verdeel de krenten over het gehele vlak en vouw het terug op.

Terug 25 min rusttijd (afgedekt).

Neem het deeg terug en weeg af in porties.

Bol deze voor de 1 maal op en laat ze terug 10 min afgedekt rusten.

Neem nu de bolletjes en bol deze terug lichtjes op. 

Duw ze met bovenzijde in wat witte bloem en leg ze op bakplaat.

Laat deze nu rijzen tot verdubbeling volume.

Zet oven aan op 210°.

Stop ze in de oven op 190° en baktijd is tussen 8 à 10 min.(volgens type oven)

Geen stoom gebruiken.

Smakelijk 






















Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes