Sandwiches (poolish)
Ingrediënten
500gr bloem
7gr gist (instant)
40gr melk
200gr water (lauw)
2 ei (+/- 70gr/st)
50gr suiker
1 eetlepel arachideolie/20gr vetstof =roomboter
9gr zout
Bereiding
Aanmaak poolish
200gr bloem
200gr lauw water
1 tot 3 gr instantgist (12 u of 4u rusttijd)
Neem nu 300gr bloem doe er resterende gist bij samen met poolish en 40gr melk
Begin kneden en voeg er het ei bij
Ondertussen ook 20 gr vetstof en 50gr kristalsuiker
Nu nog 9gr zout
7 tal min kneden (met kneedmachien) eventueel beetje bloem bijvoegen tot alles mooi loskomt van kom.
Deeg opbollen en 25min laten rusten onder doek of in gesloten curverbox
Deeg nu uitrekken en strekken en ondertussen lucht uitduwen
Terug opvouwen en 25min wegzetten onder doek of in gesloten curverbox
Deeg in porties van 70 tot 80gr verdelen
Portie strekken en lucht lichtjes uitduwen
Buitenzijden naar binnen brengen en opbollen
Deze 5min laten rusten.
Neem een bol, lichtjes uitrekken met beide handen, leg terug op werktafel en oprollen tot sandwich
Reacties