Sandwiches (poolish)




Ingrediënten

500gr bloem

7gr gist (instant)

40gr melk 

200gr water (lauw)

2 ei (+/- 70gr/st)

50gr suiker

1 eetlepel arachideolie/20gr vetstof =roomboter

9gr zout


Bereiding

Aanmaak poolish 

200gr bloem

200gr lauw water

1 tot 3 gr instantgist (12 u of 4u rusttijd)


Neem nu 300gr bloem doe er resterende gist bij samen met poolish en 40gr melk

Begin kneden en voeg er het ei bij

Ondertussen ook 20 gr vetstof en 50gr kristalsuiker

Nu nog 9gr zout

7 tal min kneden (met kneedmachien) eventueel beetje bloem bijvoegen tot alles mooi loskomt van kom.


Deeg opbollen en 25min laten rusten onder doek of in gesloten curverbox

Deeg nu uitrekken en strekken en ondertussen lucht uitduwen

Terug opvouwen en 25min wegzetten onder doek of in gesloten curverbox














Deeg in porties van 70 tot 80gr verdelen


Portie strekken en lucht lichtjes uitduwen 

Buitenzijden naar binnen brengen en opbollen


Deze 5min laten rusten.

Neem een bol, lichtjes uitrekken met beide handen, leg terug op werktafel en oprollen tot sandwich


Leg deze nu weg op bakplaat onder doek tot verdubbeling volume


Zet oven op 200° boven onderwarmte
Ondertussen 1 eigeel mengen met wat water of melk en de sandwiches daarmee bestrijken

Zet bakplaat in de oven en bak deze 15 tot 18min
af tot ze mooi bruin zijn

Laat alkoelen en smakelijk!!!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes