Pistolet







poolish (200 gr bloem 200 gr water 1 gr gist)

6 gr gist (instant)

300 gr bloem 

90 gr water

15 - 20 gr vetstof

9 gr zout 

Breng g bloem, water, gist in kom en begin te kneden op trage snelheid.

Ondertussen de poolish bijvoegen en bij bolvormig vetstof en zout als laatste.

10 min kneden eerst op trage stand nadien stand 1,5 (kenwood masterchef)

moet loskomen van kom anders beetje bloem bijvoegen (volgens soort bloem of luchtvochtigheid)

deeg uithalen en 25 min bedekt met handdoek laten rusten

deeg uitstrekken en plat kloppen  boven kant naar onder (+/- 1/3 en1/3 overleggen zo ook nu zijkanten

en terug opbollen tot grote deegbol

terug 25 min afgedekt laten rusten

porties afwegen op gewicht ( 70 tot 85 gr)

opbollen en 5 min rust

Nogmaals lichtjes vorm geven en 

afgedekt onder vb keukenhanddoek laten rijzen tot verdubbeling

oven opwarmen boven/onder/warme lucht 230°

kom voor vocht  en hier ook pizzasteen  (kan je vervangen door omgekeerde bakplaat)

mee opwarmen



pistolets (eventueel insnijden)


besproeien met water (sproeier kamerplanten) en in oven plaatsen (bakpapier met pistolets over bakplaat of pizzasteen schuiven)

half glas koud water 15c in schotel gieten en zijkanten besproeien water

afbakken op 220°  15 tot 20 min laatste 3 min oven op kier om stoom weg te laten

laten afkoelen en smakelijk eten

tip : lauw in diepvries stoppen en ontdooit knapperig en vers



Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes