Pistolet
poolish (200 gr bloem 200 gr water 1 gr gist)
6 gr gist (instant)
300 gr bloem
90 gr water
15 - 20 gr vetstof
9 gr zout
Breng g bloem, water, gist in kom en begin te kneden op trage snelheid.
Ondertussen de poolish bijvoegen en bij bolvormig vetstof en zout als laatste.
10 min kneden eerst op trage stand nadien stand 1,5 (kenwood masterchef)
moet loskomen van kom anders beetje bloem bijvoegen (volgens soort bloem of luchtvochtigheid)
deeg uithalen en 25 min bedekt met handdoek laten rusten
deeg uitstrekken en plat kloppen boven kant naar onder (+/- 1/3 en1/3 overleggen zo ook nu zijkanten
en terug opbollen tot grote deegbol
terug 25 min afgedekt laten rusten
porties afwegen op gewicht ( 70 tot 85 gr)
opbollen en 5 min rust
Nogmaals lichtjes vorm geven en
afgedekt onder vb keukenhanddoek laten rijzen tot verdubbeling
oven opwarmen boven/onder/warme lucht 230°
kom voor vocht en hier ook pizzasteen (kan je vervangen door omgekeerde bakplaat)
mee opwarmen
pistolets (eventueel insnijden)
besproeien met water (sproeier kamerplanten) en in oven plaatsen (bakpapier met pistolets over bakplaat of pizzasteen schuiven)
half glas koud water 15c in schotel gieten en zijkanten besproeien water
afbakken op 220° 15 tot 20 min laatste 3 min oven op kier om stoom weg te laten
laten afkoelen en smakelijk eten
tip : lauw in diepvries stoppen en ontdooit knapperig en vers







Reacties