Mallorca brood (variant)


Ingredienten

675-700 gr bloem (volgens soort bloem en grote eierdooiers)

125 gr water

185 gr melk

7 gr gist (instant)

3 eidooiers

snuifje kaneel

60 gr suiker

150 gr boter

10 gr zout

        Voordeeg

poolish

125 gr bloem

125 lauw water

3 gr gist

mengen tot papje en 4u ( + 3 gr suiker) tot 12u laten rusten

          Bereiding

bloem,  gist (4 gr), poolish, melk (lauw)

eidooiers en kaneel

samenbrengen en beginnen kneden

suiker bijvoegen en gesmolten boter (125 gr)

zout toevoegen

10 min kneden eerst stand 1(=langzaam 2-3 min) dan 1,5 

deeg moet loskomen van bodem (bloem bijvoegen)

deeg uit de kom halen, opbollen en 10 min afgedekt laten rusten

deeg lucht uitkloppen en uittrekken en terug opbollen








15 min afgedekt rusten  nu deeg uitrollen in rechthoek en in gelijke stroken snijden

instrijken met gesmolten boter (25gr)

                                      


kan je beleggen met rozijnen



stroken recht oprollen en op bakpapier leggen



afgedekt laten rusten op warme plaats tot verdubbeling volume

oven op 180° boven/onder 

baktijd 15-20 min

deeg inwrijven met room en afbakken



na afkoeling en als serveertip 

bestuiven met bloemsuiker









 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Rozijnenbrood

baguette

Pistolet /Puntjes