Mallorca brood (variant)
675-700 gr bloem (volgens soort bloem en grote eierdooiers)
125 gr water
185 gr melk
7 gr gist (instant)
3 eidooiers
snuifje kaneel
60 gr suiker
150 gr boter
10 gr zout
Voordeeg
poolish
125 gr bloem
125 lauw water
3 gr gist
mengen tot papje en 4u ( + 3 gr suiker) tot 12u laten rusten
Bereiding
bloem, gist (4 gr), poolish, melk (lauw)
eidooiers en kaneel
samenbrengen en beginnen kneden
suiker bijvoegen en gesmolten boter (125 gr)
zout toevoegen
10 min kneden eerst stand 1(=langzaam 2-3 min) dan 1,5
deeg moet loskomen van bodem (bloem bijvoegen)
deeg uit de kom halen, opbollen en 10 min afgedekt laten rusten
deeg lucht uitkloppen en uittrekken en terug opbollen
stroken recht oprollen en op bakpapier leggen
afgedekt laten rusten op warme plaats tot verdubbeling volume
oven op 180° boven/onder
baktijd 15-20 min
deeg inwrijven met room en afbakken
na afkoeling en als serveertip
bestuiven met bloemsuiker

















Reacties